Faster magazine 
novinky
Faster doporučuje
www.citroenracingtrophy.cz

FASTER MAGAZINE - 4/2012

Poslat e-mailem Tisková verze 16. 8. 2012

FASTER MAGAZINE 4/2012
NA STÁNCÍCH OD 21. SRPNA 2012

obalka-3-2012

V aktuálním čísle 4/2012 mimo jiné najdete

První jízdy První jízdy Audi RS4 Avant, Volvo v40, BMW M135i, BMW 3 touring, FIAT 500L, VOLVO XC60 D5 R-Design, LANCIA THEMA ...

Extrémní přílnavost Extrémní přílnavost Neúprosný výkon spolu s extrémní přilnavostí zabalený do rodinné karoserie. Minimum zábavy, ale maximum efektu? Nepamatuji si, že bych nad některým jiným autem tak dlouho přemýšlel, než jsem vyřknul verdikt. Dokonce jsem se přinutil podívat se na Audi RS3 z několika úhlů.

Audi RS3 vs. Sport quattro - quattro party po 30 letech Audi RS3 vs. Sport quattro - quattro party po 30 letech RS3 jako jediné z ostře nabroušených audi odkazuje koncepcí na legendární rallyové speciály, které byly noční můrou konkurence. Proto jsme s ní vyrazili na quattro party do Semil.

Design: BUDE RAPID COUPÉ? Design: BUDE RAPID COUPÉ?Neuběhlo ani půl roku a opět se pouštíme v rubrice desing do dalších představ o sportovní škodovce. Mladoboleslavská automobilka představila nový model Rapid v provedení liftback. Ten se sice povedl, ale my bossům z automobilky doporučujeme, aby pro nás připravili Rapid jen s dvojicí dveří.

FORD Capri Mk I - Jako Bodie a Doyle FORD Capri Mk I - Jako Bodie a Doyle Řekněte Ford Capri a devíti z deseti lidí se vybaví melodie z Profesionálů a driftující kupé. My sice nejezdili se známější zamračenou verzí Mk II dvou britských detektivů, ale ani první „kapr“ Mk I z roku 1970 není k zahození.

Kam na ostrá kola Kam na ostrá kola Často slýcháme, jak Česká republika v oblasti závodních okruhů zaostává za jinými státy Evropy. Faktem ale je, že vzhledem k velikosti naší země se tady nachází speciálních tratí pro závody a sportovní jízdu dostatek. Většina z nich má navíc i tradici, kterou nelze přehlédnout. Právě tradice v automobilovém průmyslu a motorsportu je tím, co Česku leckteré okolní země mohou závidět. Jistě, srovnávat Českou republiku s britskými ostrovy, kde je okruhů nepřeberné množství, by bylo naivní, avšak i v tuzemsku lze nalézt místa, kde si rychle zajezdíte, zlepšíte své schopnosti a návyky a to vše podbarví skvělá atmosféra, part kámošů a třeba i slušná restaurace.

Alpentrip 2012 Alpentrip 2012 Nedávno mi zazvonil telefon s neodolatelnou nabídkou: Šest kabrioletů, osmnáct set kilometrů během čtyř dnů, slunečné počasí a rakouské a italské průsmyky. Ve vteřině mi hlavou proběhly myšlenky na nekonečné množství vraceček lemovaných skalami, perfektně hladký asfalt a skvělou partu lidí. Prostě dokonalý výlet.

Nejvyšší ambice Nejvyšší ambice Kia poslední roky vykřikuje do světa, že nechce být nejlevnější, že se chce posunout do vyšších pater. Proto jsme jí dopřáli srovnání se značkou, která je od nepaměti považována za prémiovou. Kia Optima versus Mercedes třídy C.

Když si chlapi hrají Když si chlapi hrají V letošním roce nemají zřejmě v některých automobilkách co dělat, a tak vymýšlejí „ptákoviny“. Tedy v dobrém slova smyslu. Z dospělých chlapů se stávají malé děti, které si začínají hrát. Jak si jinak v dnešní „ekologické“ automobilové době vysvětlit vznik Toyoty GT86 nebo bláznivého Nissanu Juke-R. Letošní rok prostě přeje bláznům do vysokooktanového benzínu.

Italské tovární chilli Italské tovární chilli Italové stavějí neskutečné stylovky, které mají do posledního detailu dotažené kudrlinky. Co takhle rozklepat kolena, ruce a scvrknout kuličky hrůzou? Tentokrát se o to pokoušel Fiat 500 se štírem ve znaku s kitem Esse Esse.

Motokárový masakr Motokárový masakr Sáhl jsem si na vstupní dveře do světa motosportu, ale v mém případě to spíše připomínalo boj o holý život. Všechny závodní speciály, které jsem doposud vyzkoušel, chutnají po zkušenostech s motokárou 125 KZ2 jako poklidný čaj o páté!

GOODWOOD 2012 - Dostaveníčko pod skulpturou lotusu GOODWOOD 2012 - Dostaveníčko pod skulpturou lotusu Konečně jsem pochopil každého, kdo tvrdí, že je Festival rychlosti každým rokem lepší. Letos se v Goodwoodu pořádal už jeho dvacátý ročník a já na něm podruhé za sebou strávil tři dny neopakovatelných zážitků.


Donutí vás přemýšlet Donutí vás přemýšlet Našli jsme asi nejméně nápadné auto na trhu, ve kterém se skrývá netušený potenciál. O Škodě Superb víte, že existuje, ale kdybyste na ní měli vyjmenovat alespoň pět zábavných prvků, budete hodně dlouho přemýšlet. A to je velká škoda.

RENAULT Mégane Sport - Když renault poráží i porsche Poslední rozlučka klanu bavičůRENAULT Mégane Sport - Když renault poráží i porsche Neprávem upozaděný, milovníky kultu GTI přehlížený, nabubřenými hlupáky zatracovaný pro jeho neurozený původ a odborníky naopak vynášený do nebes – Renault Mégane Sport není obyčejný renault, ale nekorunovaný král hot-hatchů z dílen Renault Sportu. Tím spíš, když mu dopřejete tuningovou kúru.

Velkolepý návrat 2012 Velkolepý návrat 2012 Toyota se po 13 letech vrátila do vytrvalostního závodu 24 hod Le Mans. Každý čekal debakl, jenže skromní Japonci nejen překvapili, ale především rozklepali nohy Wolfgangu Ullrichovi z Audi, který čekal všechno, jenom ne stejně rychlý čas na okruhu.

Rallyová špionáž po česku Rallyová špionáž po česku Panensky bílé Audi zablikalo brzdovými světly a postavilo se na prašné cestě bokem. Zavyl pětiválcový motor, zlověstně si odfrklo turbo a od všech kol vylétla sprcha šotoliny. Z výfuku vyšlehl ohnivý pozdrav na rozloučenou a auto zmizelo za horizontem. Chtělo by se napsat divákům z očí, ale žádní diváci nebyli. Zbyl jen oblak prachu a řev krocené bestie, jehož ozvěna se nesla nad obcí Dešná.

Rozdvojená osobnost Rozdvojená osobnost Porsche na svět vypustilo nové generace svých otevřených sportovních vozů a inovacemi nešetřilo. Boxster S, anebo 911 Carrera S Cabrio? Nám nezbylo než si udělat pohodový dýchánek pod slunečnou oblohou. A přitom jsme zjistili, který z nich by zůstal v naší vysněné garáži. Zpočátku jednoznačný verdikt se ale na konci nepěkně zašmodrchal.

Pan neporazitelný! Pan neporazitelný! Sébastien Loeb si za posledních let dokonale podmanil svět rally. Za devátým titulem jde s takovým odhodláním, že je veškerá konkurence v rolích statistů. Spojení Loeb-Citroën-RedBull je k neporažení. Co bude ale dál?