Faster magazine 
novinky
Faster doporučuje
www.citroenracingtrophy.cz

FASTER MAGAZINE - 4/2010

Poslat e-mailem Tisková verze 23. 8. 2010

FASTER MAGAZINE 4/2010
NA STÁNCÍCH OD 23. SRPNA 2010

obalka-4-2010

V aktuálním čísle 4/2010 mimo jiné najdete

VÁNOCE V LÉTĚ VÁNOCE V LÉTĚ Značka Chevrolet na WTCC v Brně excelovala. Rob Huff vyhrál kvalifikaci i první závod, jeho kolega Alain Menu stál dvakrát na stupních vítězů. Nemohlo to skončit jinak než jasným vedením v šampionátu značek. Rasťo Chvala, spolupracovník Faster magazine, využil dobrou náladu v týmu a nacpal se za volant okruhového testovacího speciálu Cruze. A byla to jízda.

FRANCOUZI V ZELENÉM PEKLE FRANCOUZI V ZELENÉM PEKLE Test sportovních renaultů na legendárním Nürburgringu potvrdil, že koně pod kapotou nejsou pro zábavu za volantem vždy rozhodujícím faktorem. Malé Clio RS dýchá na záda většímu Mégane RS, který svoje kvality maskuje kultivovanějším projevem. Prověřovat rychlé renaulty na Nordschleife ale není tak jednoduché. Tedy upřímně, můžeme vůbec mluvit o testování, když spíš tady zkouší okruh nás a naši paměť?

PREMIÉRY A PRVNÍ JÍZDY PREMIÉRY A PRVNÍ JÍZDY Ford RS 500, Abarth Punto Evo, Abarth 500C, Citroën DS3 R3, BMW 535i, Subaru Outback...

LE MANS? VÍTEJTE V NOVÉM ROCE LE MANS? VÍTEJTE V NOVÉM ROCE Být v Le Mans a nepodívat se na rovinku Hunaudieres, do zatáček jako Indianopolis, Arnage, Tertre Rouge nebo na dříve používanou pasáž Maison Blanche? To by bylo jako přijet do Plzně a nedat si dobře vychlazenou tankovou dvanáctku.

LEXUS LFA: NA VLASTNÍ KŮŽI LEXUS LFA: NA VLASTNÍ KŮŽI Lexus nabídl druhou šanci ochutnat novinářům svou třešničku na dortu. Jak tvrdí vedení automobilky, tu lepší šanci. Znovuzrozená trať v Goodwoodu totiž nabízí lepší zážitky za volantem supersportu LFA než nový Nürburgring. Zástupce Faster magazine byl u toho...

RUSKÁ RYCHLOVKA RUSKÁ RYCHLOVKA Hodí se, aby se kolektiv Fasteru vydal bavit se namísto na okruh do terénu? A hodí se, aby se to celé pojalo jako prázdninový výlet? Vzali jsme českého Yetiho k ruskému Bajkalu a zjišťovali, jak si mladoboleslavský skorooffroad povede v zemi, kde slovo mizerná cesta nabírá zcela jiný význam. A vodka tady teče proudem.

LEGENDA FORD CAPRI LEGENDA FORD CAPRI Říká se mu Werksturbo, vyráběl se pouze od července 1981 do září 1982 a v jeho genech se hrabali lidé od Zakspeedu. Jeden z nejrychlejších sériových Fordů Capri je, když budete mít štěstí, k vidění i v Česku.

ŘVÁT NA VŠECHNY STRANY ŘVÁT NA VŠECHNY STRANY Postrádáte-li sebevědomí, je hodně možností, jak si ho rychle zvednout. Hodně stylové je posadit se do Maserati GranCabrio a vyrazit do víru rozpálených městských bulvárů. Zvuk motoru a udivené pohledy okolí jsou v tomto případě velmi návykové.

MERCEDES E 63 AMG MERCEDES E 63 AMG Automobilové sny mívají placatý tvar, dvoje dveře a minimálně pět set koní. Zkuste to přetavit do distingovaného manažerského sedanu a vize dostanou další dimenzi: Mercedes-Benz E 63 AMG.

FINSKÁ JÍZDA FINSKÁ JÍZDA O Finech se často říká, že jsou chladní a nekomunikativní. V tom případě pochází Juho Hänninen odjinud. Vysmátějšího závodníka jsem ještě nikdy v životě neviděl, zvláště když ho manažeři ze Škoda Motorsport nechají řádit na šotolině. To je potom Juho v sedmém nebi.

NA SKOK U MISTRA SVĚTA NA SKOK U MISTRA SVĚTA Asfalt nebo šotolina? Po testu s Juhou Hänninenem říkám jednoznačně šotolina. Odmítli byste ale svezení na asfaltu s juniorským mistrem světa? Tak se předveď Martine Prokope!