Faster magazine 
novinky
Faster doporučuje
www.citroenracingtrophy.cz

FASTER MAGAZINE - 2/2011

Poslat e-mailem Tisková verze 15. 4. 2011

FASTER MAGAZINE 2/2011
NA STÁNCÍCH OD 15. DUBNA 2011

obalka-2-2011

V aktuálním čísle 2/2011 mimo jiné najdete

KTM X-Bow R - Chilli není červené, chilli je oranžové! KTM X-Bow R - Chilli není červené, chilli je oranžové! Když před čtyřmi roky rakouský výrobce motocyklů oznámil, že postaví sportovní automobil do kategorie „lightweight“, všichni jsme si klepali na čelo. Teď jsem se svezl v jejich KTM X-Bow R a klepání pokračuje. Ale ne na čelo, ale v kolenou! Tahle věc s vizáží robota z Transformers dokáže na trati i na okresce pozabíjet většinu mnohem dražších supersportů.

Legenda - BMW M635CSi Legenda - BMW M635CSi Nebyl to jen obézní komisař kriminální policie z Bad-Töllz, který se ve stejnojmenném německém seriálu vozil v tmavém šestkovém kupé. Za volant velkého GT svého času prohánějícího Porsche usedl i Faster magazine a rovnou v nejostřejší emkové verzi!

Premiéry Premiéry Audi RS3 Sportback, Lexus CT200h, BMW X1 xDrive 28i, Jeep Cherokee, Mercedes R350 CDI, Opel Insignia 4x4, Citroën C4, Infiniti G37 S

20 nejlepších aut roku 2011 20 nejlepších aut roku 2011 Žebříček TOP 20 se sice vyhlašuje až po sezoně, na něco se ale přeci těšit musíme, ne? Nejžhavější řidičská očekávání letošního roku jsou tady. A na konci roku si řekneme, jakými jsme byli proroky.

Jaguar XF-R: Ostrovní výzva Jaguar XF-R: Ostrovní výzva Britové tvrdí, že mají konečně auto, které porazí RS6 i E AMG. Úplně nejvíc má ale Jaguar XFR spadeno na odcházející BMW M5. Postavil Jaguar konečně supersedan, jehož řidič nenosí tvídové sako a nekouří dýmku? Jakub Rejlek by na to nesázel.

Reportáž - Aukce Birmingham Reportáž - Aukce Birmingham V rozlehlém hangáru zatím není ani živáčka. Jenom ticho, vůně benzínu a auta. Spousta nádherných aut. Staré závoďáky, slavné supersporty ale i obyčejné youngtimery. Všechny jsou na prodej. Jejich cenu mají v ruce potencionální kupci. Právě začíná aukce.

Stage mód, ó božský stage mód Stage mód, ó božský stage mód Na novinářské prezentaci rally speciálu Citroën DS3 R3 jsem dostal k dispozici šest kol na hladkém asfaltovém okruhu. Teď sedím za volantem soutěžní DS3 R3 znovu a přestože vše probíhá podobně jako před osmi měsíci ve Francii, cítím ve vzduchu mnohem třeskutější atmosféru.

Lightweight Cars Lightweight Cars Nejlepšími sportovci nejsou přerostlí nasteroidovaní svalovci, ale šlachovité „light“ typy. Ale upřímně: kolik znáte malosériových sportovců, kteří vám za rozumné peníze nabídnou zábavu větší než s Ferrari? Faster přináší krátký přehled.

Z Alp až na soutežní Olymp Z Alp až na soutežní Olymp Ještě nikdy ve své historii neměla Škoda v týmu závodníka, který je tak blízko šanci prosadit se na světové úrovni...

Horké koně na ledu Horké koně na ledu Švédsko! To není jenom ABBA, opulentní culíkaté blondýny a Björn Borg. Království masových kuliček se chce na světové scéně nově prosadit i jako místo, odkud pochází ten nejlepší optimalizační software pro benzinové a naftové motory.

Národní technické museum Národní technické museum Česká republika patří mezi zhruba deset zemí světa, které lze označit jako kolébky motorismu. Automobily se u nás nepřetržitě vyrábějí již od konce 19. století. Stejně dlouho je na světě i Národní technické muzeum v Praze. Jeho dopravní hala je Mekkou všech benzínových nadšenců. Muzeum se letos na jaře znovu otevřelo světu po náročné čtyřleté rekonstrukci.

Nejlepší Fabia? Nejlepší Fabia? Rally Monte Carlo! Nejslavnější automobilová soutěž světa. Tovární závodní škodovky tady neuspěly ani letos. Ve stínu velkých rozpaků ze strategicky zpackané soutěže tak úplně zanikla místní premiéra limitované edice Fabia Monte Carlo. Šance na reputaci přichází na českých okreskách.

VOLVO S60 AWD - Jiná tvář Volva VOLVO S60 AWD - Jiná tvář Volva Přestože se švédská značka Volvo stala synonymem bezpečnosti a její vozy sázejí hlavně na komfort, občas zabrousí i tam, kde by ji málokdo čekal. Tak jako v roce 2003, kdy překvapila svět uvedením ostré verze svého modelu střední třídy S60...

Ostří hoši minulosti Ostří hoši minulosti Ne všechno lze řešit kompromisem. Před Jiřím Šedivým v životě stála dvě velká rozhodnutí. Obě se týkala závodění. Poprvé, to bylo v roce 1979, dostal rodák z orlického podhůří na výběr mezi místem šéfa vývoje kvasinské automobilky a pozicí továrního jezdce. Absolvent ČVUT si tehdy vybral rýsovací prkno.

Neříkej mi Mr. S Neříkej mi Mr. S O Mercedesu CL se občas říká, že jde o třídu S zabalenou do přitažlivějšího kabátu GranTurismo. Není to pravda. Jeho podstatu pochopíte, až když se do něho posadíte a překonáte v něm prvních tisíc kilometrů. Zábava za volantem tady nabírá nové rozměry.

Hon na továrnu Hon na továrnu Ani ta nejsilnější hospodářská krize by pravděpodobně nikdy nedolehla na špičku české rally scény. Startovní pole velkého mistrovství sice řídne, ale v první desítce to i letos vře bitvou mezi speciály S2000 a rychlými produkčními mitsubishi...