Faster magazine 
novinky
Faster doporučuje
www.citroenracingtrophy.cz

FASTER MAGAZINE - 1/2011

Poslat e-mailem Tisková verze 18. 2. 2011

FASTER MAGAZINE 1/2011
NA STÁNCÍCH OD 18. ÚNORA 2011

obalka-1-2011

V aktuálním čísle 1/2011 mimo jiné najdete

LAMBORGHINI GALLARDO SUPERLEGGERA - Sensation White LAMBORGHINI GALLARDO SUPERLEGGERA - Sensation White Dobře střižené džíny, decentní polobotky a černá lesklá péřovka s nenápadnými logy rozzuřeného býka. Chlapík u brány továrny rozhodně nevypadá jako šéf ochranky Lamborghini. Vlastně by klidně mohl okamžitě začít dělat vyhazovače v nějakém luxusním klubu. Žádný takový ale v ospalé Sant´Agatě nenajdete. Přesto je ve vzduchu cítit příslib velké párty. A my na ni máme VIP lístky!

Citroën DS3 Racing: Konec dlouhého čekání Citroën DS3 Racing: Konec dlouhého čekání Vsaďte se, že Michael Schumacher jezdí na nákupy v něčem s nálepkou AMG a Mikko Hirvonen v modelu ze stáje RS. Čím ale okresky okolo Ženevského jezera brázdí Sébastien Loeb, v Berlingu 1.6 HDI?

TOM HYAN: Novinář, který novinářem být nechtěl TOM HYAN: Novinář, který novinářem být nechtěl Auta, motorky, lodě, letadla nebo třeba pracovní stroje. Toma Hyana, jednoho z nejslavnějších českých motoristických novinářů současnosti, v životě zajímají všechna pohybu schopná zařízení. Má je rád a píše o nich. Přesto, na začátku své dlouhé pracovní dráhy nechtěl být novinářem. A dnes? O autech píše už takřka půl století.

Mercedes SLS - Racek na baterky Mercedes SLS - Racek na baterky Mohou čtyři elektromotory nahradit laděný vidlicový osmiválec 6,3 l od AMG? Podle Mercedesu to jde.

MINI COUNTRYMAN vs. MINI WRC MINI COUNTRYMAN vs. MINI WRC Jak by mělo vypadat ideální zábavné auto? Kompaktní, obratné, agresivní a na pohled líbivé? Samozřejmě! A jak si představujete ideální závodní auto? Že stejně? Tak co tady, proboha, dělá ta vysoká krabice s offroadovým názvem a ambicí stát se hvězdou nového WRC?

Jaguar C-Type Jaguar C-Type Závodní auta padesátých let byla přehlídkou úchvatných tvarů, které nelze zapomenout. Mercedes 300SL, Ferrari 375 a 250 a samozřejmě jaguary. Tím prvním, který přinesl britské značce vítězství v prestižní čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans, byl C-Type. A my v něm máme oči navrch hlavy.

První jízdy První jízdy Ford Focus III, Peugeot 508, Audi A7, Alfa Romeo Giulietta, Volvo S60 T6 AWD, Subaru Forester, Nissan Juke

KRÁL SILNIC - RANGE ROVER TDV8 KRÁL SILNIC - RANGE ROVER TDV8 Ford Transit, Hyundai i20 nebo Škoda Yeti…Že byste jejich přítomnost neočekávali v garáži nadšeného řidiče a už vůbec ne na stránkách Fasteru? Omyl. Vezměte je do situace pro ně netypické a sledujte, jak vás najednou začnou bavit. Tak třeba takový Range Rover na závodním okruhu, který je prvním hrdinou nové rubriky „Dokáže být zábavný?“.

BUDOUCNOST SUPERSPORTŮ BUDOUCNOST SUPERSPORTŮ Elektromobily, hybridy, setrvačníky? Ne, nespletli jste se, stále čtete magazín Faster. Doba si ale žádá své a tak i budoucnost supersportů lajnují zcela nové trendy, kde už hlavní roli nemusí hrát vůně spáleného benzinu.

Birmingham Motorshow Birmingham Motorshow Po roce jsme opět odcestovali do Anglie, abychom se zajeli podívat na mekku motorsportu. V Birminghamu se na začátku ledna konala motorsportová výstava, jejíž hlavní hvězdou byl nový supersport McLaren MP4-12C. Opět se bylo na co dívat, respektive jsme měli problém rozhodnout se, kam dříve skočit. Jestli patříte mezi nadšence a příznivce motorsportu, musíte sem vyrazit. Tady je aspoň malá ochutnávka.

EXKLUZIVNĚ: Závodní skládačka EXKLUZIVNĚ: Závodní skládačka Posadit se za volant, nastartovat, zařadit jedničku a vyrazit na rychlostní zkoušku. Pokud jste profesionálním jezdcem nebo zákazníkem některého z profi týmů, tak to takhle funguje. Tomáš Pletka z týmu Gekon Racing si ale závodní auto koupil v krabicích a na první jízdu si tak ještě nějaký ten čas počká.

CHRYSLER Crossfire CHRYSLER Crossfire Výplod transatlantické spolupráce z před deseti let je sice zajímavý, ale rozporuplný. O to více však nevšední a na silnicích vzácný.

SEB LOEB - Interview před startem SEB LOEB - Interview před startem Nové auto, nové pneumatiKy a nový týmový kolega, který při rozhovorech s novináři jenom těžko maskuje, že chce porazit svého učitele. Loeb ovšem neplánuje dát svou šestatřicetiletou kůži zadarmo. Ani Ogierovi, ani fordům a nebo komukoliv jinému.

MONACKÝ POKER MONACKÝ POKER Finské rally se odjakživa říká Rally tisíce jezer. Rally Monte Carlo si zase díky svému charakteru proměnlivého počasí vysloužila přezdívku pneumatiková ruleta. Letos se ale v horských průsmycích nad Azurovým pobřežím místo rulety hrál poker.

NOVINKY NOVINKY

Peugeot 308: Ztráta identity Peugeot 308: Ztráta identity V osmdesátých a na začátku devadesátých let bylo označení GTI řidičsky uznávaným pojmem. A to nejenom u VW, ale také u Peugeotu. Tam si teď po letech na GTI znovu vzpomněli a zkusili, zda ještě nezapomněli vyrábět hothatche. Je Peugeot 308 GTI úspěšným návratem na scénu mimořádně talentovaných víkendovek? Ne tak docela, myslí si po výletu na okresku Jakub Rejlek. Přesto všechno stojí i tak za pozornost.